Pre-Sale Support of Klanten Support
of tussen 9.00 en 17.00 uur +31 (0)6 30 209 551
ideal betalen

Erectieproblemen

Het kan iedere volwassen man overkomen dat hij op een bepaald moment geen erectie kan krijgen. Het komt voor op iedere leeftijd, in iedere etnische groep en in iedere sociale klasse. Vaak is het incidenteel, doordat de man erg veel stress ervaart of doordat hij de vorige avond wat teveel gedronken heeft. Een erectiestoornis kan daarentegen ook structureler voorkomen en het seksuele leven van de man aardig frustreren.

Voordat je daadwerkelijk iets aan erectieproblemen kunt doen en een oplossing kunt vinden, is het belangrijk om te begrijpen hoe een erectiestoornis precies optreedt en waardoor deze gestimuleerd wordt. Tenslotte is iets niet op te lossen als je de oorzaak niet kan vinden: het is meer dan slechts het behandelen van symptomen. Een erectie ontstaat bijvoorbeeld als gevolg van verlangen naar seksuele activiteit: dit is algemeen bekend, maar toch belangrijk om te onthouden. Deze wordt opgewekt door signalen vanuit de hersenen en het genitale gebied. Deze signalen, voornamelijk die vanuit het genitale gebied, komen uiteindelijk terecht in het ruggenmerg. De man voelt zich dan opgewonden en hierdoor laat de erectie zichzelf uiteindelijk zien. Elke man kent het gevolg tenslotte wel dat de erectie echter niet tot stand komt en hij niet in staat is om er eentje op te wekken. Een andere benaming voor dit probleem is ook wel een erectiele dysfunctie.

Erectieproblemen bestaan al zo lang als de mens oud is en is een probleem dat door veel mannen niet snel openlijk besproken wordt. Dit is begrijpelijk, maar leidt niet tot een goede aanpak van het erectieprobleem. Een erectiestoornis op zich is al vervelend genoeg. Maar als je hier geen oplossing voor kunt vinden door schaamte- en onzekerheidsgevoelens, zal het probleem alleen maar vervelender worden. En zal een oplossing niet snel in zicht zijn. De man kan daarom het beste over zijn schroom heenstappen en advies vragen bij zijn huisarts. Deze zal allereerst de man op zijn gemak proberen te stellen en vervolgens vragen gaan stellen om te kunnen achterhalen wat de oorzaak is van de erectiestoornis. Afhankelijk van de oorzaak van de erectieproblemen, zal de huisarts een behandelprotocol opstellen. Zo kan de behandelaar zich focussen op de lichamelijke functie of juist op de psychische factoren die een rol spelen bij het ontstaan van een erectieprobleem.

Om volledig te begrijpen wat een erectie is, is het belangrijk om te weten dat deze onderdeel uitmaakt van een zogenoemde seksuele responscyclus. In deze cyclus vind je een volgorde van zowel mentale als lichamelijke evenementen die plaats vinden in het lichaam. Verschillende fases die je hier vindt zijn die van opwinding en erectie, orgasme en ejaculatie en uiteindelijk de relaxatiefase. Je kan je voorstellen dat al deze fases een ingewikkeld proces vormen: vindt er een storing plaats in welke van deze fases dan ook, dan zal de erectie moeite hebben om zich tot stand te brengen. Hierdoor wordt de cyclus dus ook beïnvloed en veroorzaakt deze storing een erectiestoornis. Oorzaken die je kunt bedenken zijn roken, gebrek aan lichaamsbeweging, doorbloedingsstoornissen of anatomische afwijkingen.

Een bezoekje aan de huisarts is ten eerste verstandig: voordat je als man echter aan de medicijnen gaat, is het belangrijk om te kijken of je je leefwijze aan kunt passen. Als jonge man is het mogelijk dat een psychische aandoening met betrekking tot je erectie langere problemen kunnen veroorzaken: wees je dus goed bewust van je lichaam en je psyche en pak het probleem op tijd aan!

Please wait...