Pre-Sale Support of Klanten Support
of tussen 9.00 en 17.00 uur +31 (0)6 30 209 551
ideal betalen

Erectiepillen

Voor mannen die een probleem ervaren bij het verkrijgen van een erectie, zijn verschillende oplossingen beschikbaar. Een van deze oplossingen is een behandeling met erectiepillen. Maar hoe gaat een behandeling van start en wat doet een erectiepil nou eigenlijk precies? Veel mannen willen een antwoord op deze vraag, omdat het idee van een erectiepil hen toch enigszins zorgen baart. Om hier antwoord op te kunnen geven, moet eerst begrepen worden welke kenmerken een rol spelen bij seksuele opwinding van de man.

Om de seksuele activiteit succesvol te laten verlopen, moet het hele proces kloppen. Het begint met het verlangen naar seksualiteit: dit wordt ook wel het libido genoemd. Vervolgens vormt zich de erectie. De volgende logische stap is het orgasme en tenslotte de resolutie. Medicijnen en geneesmiddelen kunnen het libido versterken, maar ook de erectie en zaadlozing kunnen worden gemanipuleerd door medicijnen. Dit kan zowel positieve als negatieve bijwerkingen hebben: per man is het dan ook belangrijk dat je uittest welke het beste bij je past en waar je je het prettigst bij voelt. Verschillende soorten medicijnen vraagt er natuurlijk om dat er een beetje uitleg gegeven wordt. Zo zijn er vijf verschillende erectiele disfunctie medicijnen geregistreerd die het bekendst zijn onder doctoren. Deze zijn alprostadil, fentolamine/papaverine en oraal sildenafil, tadalafil en vardenafil. Dit klinkt voor de leek natuurlijk onbekend. In dit artikel wijden we elk geneesmiddel een beetje toe en leggen we de werking uit.

Zo is aporostadil een medicijn dat behoort tot de groep van natuurlijke vetzuren. Wat dit medicijn voornamelijk doet, is dat het de spierrelaxatie bevordert. Hierdoor wordt het makkelijker om een erectie op te wekken. Dit kan worden toegediend met een urethralie stift en werkt tussen een tijdsframe van tien tot dertig minuten. Het werkt dus al bijna acuut en is relatief makkelijk tot je te nemen! Fentolamine is een ander soort middel tegen erectiestoornissen. Dit is een alfablokker: wat het doet, is dat het ervoor zorgt dat de weerstand in de aderen minder wordt. Door deze vermindering wordt de bloedtoevoer makkelijker en vergroot en vindt een erectie makkelijker plaats. Papaverine wordt vaak in combinatie met fentomalime gebruikt. Deze verhoogt het cAMPen cGMP gehalte en remt de afbraak ervan. De combinatie van deze twee medicijnen wordt lokaal toegediend door middel van een injectie en werkt al binnen ongeveer vijftien minuten.

Sildenafil, tadalafil en vardenafil zijn allemaal remmers die de afbraak van cGMP vertragen. Het verschil tussen deze medicijnen en de bovenstaande, is dat er een seksuele prikkeling aanwezig moet zijn voordat deze medicijnen daadwerkelijk kunnen werken. Ook moet er een erectie restfunctie zijn. Deze medicijnen neem je oraal in. In tegenstelling tot de bovenstaande medicijnen, varieert de werkingstijd tussen vijftien minuten en twee uur. Dit kan lang duren, maar wat het betekent is dat de erectie hierna zo lang mogelijk in stand blijft. Dit kan tot wel vijf uur zo zijn bij de eerste twee, maar vooral met tadalafil kan dit wel tot 36 uur duren. Pas hier dus mee op, want bijwerkingen kunnen zich zo in je nestelen zonder dat je het door hebt. Ondanks de langdurige erectie is het dan ook belangrijk om genoeg rust te nemen en jezelf niet uit te putten, alleen maar om zo goed mogelijk gebruik te maken van de werking van de pillen. Let altijd goed op je lichaam en de werking van de medicijnen, dus wees behoed voor hoofdpijn en bijvoorbeeld roodheid van het gezicht of de hals. Ook fibrose kan zich vormen: wees dus voorzichtig.

Please wait...