Pre-Sale Support of Klanten Support
of tussen 9.00 en 17.00 uur +31 (0)6 30 209 551
ideal betalen

Impotentie

In het leven van de mens speelt seksualiteit een belangrijke rol. Seksualiteit is dan ook een veelomvattend begrip en gaat verder dan alleen geslachtsgemeenschap. Als hier problemen bij ontstaan, zal dit van grote invloed kunnen zijn op de partners, hun relaties, zelfvertrouwen en zelfs levensgeluk. Als bij de man een probleem op seksueel gebied bestaat, is dit meestal een bepaalde vorm van impotentie. Maar wat is impotentie nou eigenlijk precies?

Impotentie wordt gedefinieerd als het wel willen verkrijgen van een erectie, maar hier vanwege wat voor reden dan ook niet toe in staat zijn. Het kan ook zijn dat het de man aanvankelijk wel lukt een erectie te krijgen, maar dat hij dit uiteindelijk toch niet vast kan blijven houden. Dit kan een gevolg zijn van lichamelijke oorzaken zoals bijvoorbeeld medische aandoeningen, maar naast medische ziektes kunnen ook psychische oorzaken de reden zijn dat een erectie niet kan plaats vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stress of angsten. De kracht van het brein is hierbij niet te onderschatten: in dit geval kunnen gedachten en emoties een ontzettend grote invloed uitoefenen en een grote rol spelen in de identiteit van de man in kwestie. Zo kan het last hebben van eventuele impotentie een grote invloed hebben op het zelfvertrouwen van de man. Het positieve hiervan is dat in deze tijd dit probleem wijd besproken wordt en niet meer per se iets hoeft te zijn om je voor te schamen.

Een bijkomend voordeel van de bespreekbaarheid van impotentie, is dat er vandaag de dag ook meer dan voldoende behandelingen zijn om de man te helpen zijn seksualiteit weer terug te krijgen en te herwinnen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om jezelf op internet breed voor te lichten over dit onderwerp: doe dit dan ook, zodat je precies weet waar je aan toe bent en weet wat je hiermee aan moet. Er zijn websites die ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld je symptomen kan checken (al is zelf diagnose uiteraard iets waar je altijd voorzichtig mee moet zijn, voordat je jezelf gek maakt of iets over het hoofd ziet!). Hier kun je ook uitleg vinden over het ontstaan van impotentie en erachter komen wat het nou precies betekent om last te hebben van impotentie. Ook zijn er websites waar de diverse behandelingen worden uitgelegd en zijn er patiƫntverhalen, waarin de man zich kan herkennen. Het is altijd fijn om te weten dat je niet alleen bent in je lot, tenslotte. Hiernaast is het ook mogelijk contact te zoeken met lotgenoten. Voorbeelden van betrouwbare websites zijn www.gezondheidsplein.nl, www.dokterdokter.nl en www.dokteronline.nl

In veel gevallen is wat tijd doorbrengen op deze websites al voldoende voor de man om zijn seksleven een boost te geven en zijn zelfvertrouwen in seksueel opzicht te vergroten. Natuurlijk kan het ook zijn dat er iets serieuzers aan de hand is: in dit geval is het natuurlijk beter om een bezoek aan de huisarts te brengen. Blijkt het dan zo te zijn dat er in medisch opzicht een geval van impotentie aan de hand is, dan zijn er twee verschillende soorten impotentie die van toepassing kunnen zijn. In medisch opzicht zijn er in geval van impotentie twee verschillende soorten die op de impotente man van toepassing kunnen zijn. De twee verschillende gevallen zijn in het Latijns genaamd impotentia coeundi en impotentia generandi.

Wat is precies het verschil tussen de twee? Impotentie coeundi houdt in dat de man er niet toe in staat is om op een normale, bevredigende manier seks te hebben. Hij kan de penetratie niet voort zetten of ten einde brengen. Dit is dus het onvermogen om een erectie op te wekken. Impotentatia generandi houdt echter in dat de man onvruchtbaar is: ook al doet het zaakje het dus prima, er is in dit geval iets mis met het zaad in kwestie en kinderen krijgen lukt dan niet. Uiteraard ook een naar geval, maar dit is geen erectiestoornis, waar we bij Kamagra op gefocused zijn. Er zijn, zoals eerder genoemd, verschillende manieren om de man te helpen bij een impotentia coeundi, zoals potentie verhogende middelen die ofwel het libido verhogen, of de seksdrive zelf weten te helpen. Het is echter wel belangrijk om de oorzaak van de erectiestoornis in kwestie te vinden. Stel je voor dat de zin in seksuele handelingen er wel is, maar de erectie in kwestie gewoon niet mee wil werken. Dan kun je wel een medicicijn slikken of behandeling kiezen die het libido verhoogt, maar dat zal weinig oplossing bieden tot het probleem. Dit geldt ook andersom. Het is dus erg belangrijk om eerst te onderzoeken waar je probleem nou eigenlijk vandaan komt, voordat je het kunt behandelen!

 

Plaats een reactie

* Naam:
* E-mail: (Niet gepubliceerd)
* Commentaar:
Neem code over
Please wait...